apr 10, 2023

SOLO EXHIBITION ‘BLUSH’ AT RUBY SOHO

EXHIBITION DATE
FROM 14/4/2023 TILL 13/5/2023

 

SOLO EXHIBITION ‘BLUSH’ AT GALLERY RUBY SOHO

(NL)DE UTRECHTSE FOTOGRAAF DAANTJE BONS GEBRUIKT HAAR FOTO’S OM DE MAATSCHAPPELIJKE NORMEN EN CONVENTIES RONDOM SEKSUALITEIT, IDENTITEIT EN GENDER TE ONDERZOEKEN EN TER DISCUSSIE TE STELLEN. ZE LEGT KRACHTIGE BEELDEN VAST DIE DE KIJKER CONFRONTEREN MET HET EIGEN DENKEN EN DE COMPLEXITEIT VAN MAATSCHAPPELIJK VRAAGSTUKKEN. BONS HANTEERT HIERBIJ EEN GEDURFDE EN STERKE AANPAK, WAARMEE ZE DE KIJKER ONBEVREESD UITDAAGT.

BONS’ WERK IS EIGENTIJDS FEMINISTISCH EN NIET ZELDEN IS BONS DAN OOK ZELF HET ONDERWERP IN HAAR VRIJGEVOCHTEN WERK. HUMOR EN WAAR NODIG PROVOCATIE ZIJN VASTE WAARDEN IN HAAR WERELD. DAARNAAST TONEN HAAR FOTO’S MENSEN DIE ZICH IDENTIFICEREN ALS LGBTQ+ EN DIE MET TROTS HUN LICHAAM, IDENTITEIT EN PERSOONLIJKE VERHALEN LATEN ZIEN. ZO VIERT BONS DE DIVERSITEIT VAN DE MENS EN NODIGT ZE HAAR KIJKERS UIT OM HUN EIGEN AANNAMES OVER GENDER EN SEKSUALITEIT TE BEVRAGEN EN IN TWIJFEL TE TREKKEN.

ONDANK DE SOMS GEVOELIGE EN COMPLEXE THEMA’S DIE ZE AANSNIJDT, KENMERKT BONS’ WERK ZICH DOOR EEN GEVOEL VOOR HUMOR EN SPEELSHEID DAT HET TOEGANKELIJK EN BOEIEND MAAKT. HAAR FOTO’S ZIJN PRACHTIG GECOMPONEERD EN VAKKUNDIG UITGEVOERD. REBELLIE EN INTIMITEIT WEET ZE OP EEN SUBTIELE, MAAR ALTIJD DIRECTE MANIER TE PRESENTEREN. MET HAAR FOTOGRAFIE LEVERT BONS EEN BELANGRIJKE BIJDRAGE AAN DE VOORTDURENDE DIALOOG OVER GENDER, SEKSUALITEIT EN IDENTITEIT. ZE DAAGT ONS UIT OM DE WERELD OP EEN NIEUWE EN ANDERE MANIER TE ZIEN.

DAANTJE BONS VIERT HET LICHAAM IN AL HAAR FACETTEN. ZE NEEMT ONS MEE IN HAAR ZOEKTOCHT NAAR HET PURE LICHAAM EN HAAR WARE IDENTITEIT.

DE OPENING VAN BLUSH IS OP VRIJDAG 14 APRIL VAN 19.00 TOT 22.00. OP DEZE AVOND VERZORGT MADELEINE VREEKAMP EEN MASTURBATIE-WORKSHOP EN HEB JE DE MOGELIJKHEID JEZELF TE LATEN FOTOGRAFEREN DOOR DAANTJE BONS IN EEN SPECIALE POP-UP STUDIO.

OP WOENSDAG 10 MEI ZAL BONS EEN ARTIST TALK GEVEN IN DE WILLEM II FABRIEK, ZIJ GAAT HIERBIJ IN GESPREK MET CABARETIÈRE, ZANGERES EN ACTRICE KIRSTEN VAN TEIJN. INLOOP VANAF 19.00U. TICKETS ZIJN TE KOOP VIA DE WEBSITE VAN RUBY SOHO.

DE EXPOSITIE IS TE ZIEN TOT EN MET DE FINISSAGE OP ZATERDAG 13 MEI VAN 15.00 TOT 18.00.